5 plugin tips voor WordPress websites

wordpress-website-plugin

Binnen WordPress zijn talloze opties om je werk makkelijker te maken. Er is al veel mogelijk in het standaard CMS systeem maar door gebruik te maken van plugin’s los je soms lastige vraagstukken simpel op. Tijdens onze werkzaamheden maken we dus gebruik van een aantal plugin’s, hierbij onze favorieten:

1. Yoast SEO door Team Yoast

Yoast SEO is een alles-in-één oplossing voor je SEO vraagstukken. Met de gratis versie kun je meta content toevoegen, de leesbaarheid van je artikel/pagina controleren, en kun je bijvoorbeeld per pagina de zogeheten OG meta invullen en unieke informatie voor Twitter en Facebook toevoegen. Het is een gebruiksvriendelijke plugin die op iedere pagina in je backend verschijnt en kan worden ingevuld. Het invoeren kan handmatig worden gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen dit automatisch door de plugin te laten doen.

Yoast SEO

2. MailChimp for WordPress door ibericode

MailChimp is een tool die ideaal is voor het versturen van batches met mails naar meerdere ontvangen. Dit kan tot wel 2000 ontvangers als je de gratis versie gebruikt. Meerdere ontvangers? Dan kun je gebruikmaken van de betaalde versie.
Je kunt lijsten opstellen van ontvangers die zich bijvoorbeeld inschrijven op een nieuwsbrief of het ontvangen van een magazine of whitepaper. Doordat zij zich inschrijven op een willekeurig formulier op je website, en jij het formulier koppelt met deze MailChimp plugin, kun jij je maillijsten met ontvangers (aan)vullen. Je vult je API sleutel, die je op de MailChimp hebt aangemaakt, in bij de plugin en hij is gekoppeld aan je account.

Je kunt de plugin koppelen aan de standaard formulieren op je website, maar je kunt er ook voor kiezen om met de plugin eigen formulieren te maken.

Mailchimp for WordPress

3. WP Super Cache door Automattic

Om je website soepel en snel te houden voor je bezoekers zijn laadsnelheden van je pagina’s belangrijk. Grote bestanden, kleine serverpakketten en veel bezoekers tegelijk kunnen je website traag maken. Om ervoor te zorgen dat de belasting op je server zo min mogelijk is kun je gebruik maken van een cache plugin. Door deze plugin te gebruiken worden gegevens bewaard in de cache waardoor pagina’s sneller laden voor gebruikers. De gegevens hoeven niet iedere keer opnieuw ingeladen te worden bij een nieuw bezoek. Wij raden WP Super Cache aan door de gebruiksvriendelijkheid en opties die de plugin aanbiedt.

WP Super Cache

4. Shortpixel Image Optimizer door Shortpixel

Deze plugin gebruikt een geavanceerde compressie technologie die de grootte van afbeeldingen verkleint zonder kwaliteitsverlies waardoor pagina’s sneller kunnen worden weergegeven.

Het is een plugin, waar meerdere in zijn soort van zijn, die ideaal werkt als jij je website snel wilt houden door je afbeeldingen klein te houden. Je kunt hele groepen met afbeeldingen verkleinen door deze als een batch te optimaliseren. Ook kun je snelle backups maken van de bestanden. Een must-have voor iedere WordPress website.

ShortPixel Image Optimizer

5. Reading Time WP door Jason Yingling

Voor websites die gebruik maken van blogs en geschreven artikelen is het handig om de bezoeker geïnteresseerd te houden en te informeren. Een manier is om de bezoeker vooraf aan het te lezen artikel te informeren over de tijd die het kost om een artikel te lezen. Reading Time WP is een plugin die dit kan. Door deze plugin te installeren en te activeren kun je het aantal minuten leestijd weergeven bij het artikel. Zo weet de bezoeker meteen waar hij/zij aan toe is. De plugin maakt een berekening naar aanleiding van de ingestelde opties, bijvoorbeeld 250 woorden = 1 minuut leestijd, scant het artikel en zet het resultaat in aantal minuten neer bij je artikel. Heel handig!

Reading Time WP

Wat zijn jouw must-have plugins? Deel jouw ervaring of tips met ons en laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Tags: