Fleets: de kersverse ‘Story-functie’ van Twitter

Twitter-fleets-unsplash

Twitter is een wereldwijd bekend platform waar je leuke en korte berichtjes van maximaal 280 tekens kunt plaatsen. Niet zo lang geleden heeft Twitter een nieuwe functie gelanceerd, waarbij de berichtjes die je plaatst binnen 24 uur weer verwijderd worden: Fleets! Fleets zorgen ervoor dat je vliegensvlug een gedachte of een leuke tekst online kunt zetten. Een handige plek om korte en tijdelijke berichtjes te plaatsen.

Fleets?!

Naast Instagram, Facebook, WhatsApp en LinkedIn heeft Twitter nu ook een story-functie: Fleets! Fleets is een woordspelling op ‘fleeting’, wat in het Engels ‘vluchten’ betekent. Heb je een snelle gedachte die je met de wereld wil delen? Of wil je een kort gesprek starten? Fleets are the way to go! Net zoals Instagram Stories blijven Fleets slechts 24 uur online, daarna worden ze automatische verwijderd.

Volgens Twitter zijn er een heel aantal Twitteraars die niet snel een tweet plaatsen omdat het bijvoorbeeld openbaar is, permanent aanvoelt en er veel druk is om retweets en likes te verzamelen. Deze gebruikers vinden het een eng idee om iets te plaatsen wat voor een lange tijd online staat. Door middel van Fleets kunnen gebruikers van Twitter een bericht plaatsen zonder dat deze permanent online blijft. Hiermee is het mogelijk om persoonlijke en losse gedachtes, meningen en gevoelens te delen zonder dat deze op je Twitter-pagina blijven staan. Ook kun je hierdoor makkelijk en op een nieuwe manier deelnemen aan een gesprek. Fleets kunnen uit tekst, tweets, GIFs, foto’s of video’s bestaan en kunnen worden aangepast met verschillende tekstopties en achtergronden.

Volgens Tweakers zou het niet lang meer duren voordat je gebruik kunt maken van stickers en live-uitzendingen. Er is helaas nog niks bekend over het zakelijk inzetten van Fleets.

 

Hoe maak je gebruik van de Fleet-functie?

Bovenaan je tijdlijn kun je alleen de Fleets zien van de mensen die je volgt. Hierdoor moet iemand eerst je account volgen voordat je Fleets weergegeven worden. Fleets worden bovenaan het scherm weergegeven en deze verschijnen ook wanneer je op iemand zijn account komt. De Fleets hebben veel weg van de Stories op Instagram doordat je ook op Twitter de profielfoto van het betreffende account ziet.

Wanneer je tikt op je eigen profielfoto kun je je eigen Fleet maken. Hierbij kun je gebruik maken van de verschillende mogelijkheden die Twitter biedt. Namelijk het gebruik van tekst, foto’s, video’s en GIFs. Wanneer je op de knop ‘Fleet’ klikt, komt je bericht meteen online te staan.

Door middel van de reageerknop onderaan een Fleet kun je heel eenvoudig een bericht sturen of ontvangen. Hierdoor zijn Fleets een leuke en snelle manier om in contact te komen met je doelgroep.

Voordelen van Fleets

Even snel Fleets plaatsen heeft meer voordelen dan men zou denken. Voor de verlegen Twitteraar is dit een ideale manier om even een zegje te doen. Je kunt op een veilige manier een bericht plaatsen die na 24 uur verwijderd wordt. Ook is het bericht minder zichtbaar voor vreemden, wat voor minder conflicten moet zorgen.

Zowel persoonlijke als zakelijke accounts hebben profijt van deze nieuwe functie. Het is een manier om makkelijk en snel content te plaatsen. Het geeft bedrijven ook de mogelijkheid om op een creatieve manier informatie te delen met hun volgers. Laat je volgers weten of er bijvoorbeeld iets nieuws aankomt of wanneer er een evenement start.

Met deze nieuwe functie kun je je ideeën, meningen en gedachtes op een leuke en veilige manier delen met je volgers. Maak originele content met het maken van een Fleets. Stories zijn tegenwoordig erg populair op vele platformen. Lees hier aantal tips over hoe je je Instagram Stories in zet voor meer interactie, bereik en conversie.