Binnenkort geen likes meer onder je Instagram foto

Instagram-likes

Instagram heeft anno 2019 een prominente plek veroverd in het rijtje ‘meest populaire apps’. Het plaatsen van foto’s, het maken van stories en het krijgen van likes: we krijgen er geen genoeg van. Desondanks overweegt Instagram om binnenkort te stoppen met één van deze drie elementen.

Likes verdwijnen

Naast het feit dat het plaatsen van een Instagram foto vooral leuk is omdat je op deze manier je leven kunt delen met je volgers, is er nog een ander element dat de applicatie zo populair maakt, namelijk het krijgen van likes. Het geven en vooral het ontvangen van likes is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware hype. Voor sommige mensen is het zelfs dé reden om gebruik te maken van het platform.

Het streven naar zoveel mogelijk likes is voor veel gebruikers van social media een serieuze verslaving geworden. Hierdoor is de focus van de gebruiker verschoven. Waar het eerst nog ging om het delen van kwalitatief hoogwaardige foto’s, tegenwoordig gaat het vooral om het krijgen van zoveel mogelijk credits. Volgens topman Adam Mosseri kiest Instagram om deze reden bewust voor een nieuwe lay-out waarbij het aantal likes onder een foto niet langer voor iedereen zichtbaar is.

Testfase

Op dit moment wordt de nieuwe lay-out getest onder de Canadese gebruikers van het social media kanaal. De komende periode breidt de test zich uit en zien steeds meer gebruikers het aantal likes onder hun foto verdwijnen. Wie bang is dat het fenomeen ‘likes’ helemaal van het toneel verdwijnt, kan met een gerust hart verder socializen. Instagram maakte namelijk bekend dat het aantal klikken op het welbekende hartje voor de gebruiker zelf wel inzichtelijk blijft.