Haal het optimale uit je LinkedIn bedrijfspagina

bedrijfspagina-LinkedIn

Wanneer je dit leest ben je waarschijnlijk al zover dat je bedrijf een LinkedIn-bedrijfspagina heeft. Heel goed, dit is al een goede stap richting een optimale communicatie met je (potentiële) klanten. Maar je LinkedIn-bedrijfspagina is méér dan alleen een communicatieplatform waarop je jouw diensten aanbiedt. Het is ook een plek waar jouw doelgroep je bedrijf kan volgen en met je kan communiceren. En dat laatste is tegenwoordig zo belangrijk. Mensen willen zich gehoord voelen. Om de mogelijkheden die LinkedIn biedt zoveel mogelijk te benutten hebben we hieronder 10 tips die je helpen een zo goed mogelijke bedrijfspagina te maken:

1) Optimaliseer je teksten voor SEO

Zorg ervoor dat de teksten die je gebruikt geoptimaliseerd zijn voor SEO. Je LinkedIn-bedrijfspagina wordt net als alle andere websites geïndexeerd door Google.

2) Plaats beeld bij jouw bericht

Visuele content komt 60.000 keer sneller binnen dan tekst. Gemiste kans dus wanneer je hier geen gebruik van maakt.

3) Meld interessante content

Dit lijkt logisch maar tóch gaan veel mensen hiermee de mist in. Zorg voor variatie en content dat up to date is. Plaats naast informatieve content ook berichten die zorgen voor meer engagement. Mensen doen graag zaken met mensen dus stap eens uit je comfortzone en geef je volgers bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen.

4) Zorg voor een ‘call to action’ knop

Maak het je volgers gemakkelijk om met je in contact te komen. Zorg ervoor dat de call to action-knop op aan staat. Je kunt dit instellen onder het kopje bewerken.

5) Gebruik hashtags

Wanneer je hashtags plaatst in je profiel en je berichten geef je onderwerp aan jouw pagina. Kies je hashtags zorgvuldig maar let wel op: LinkedIn is geen Instagram. Gebruik maximaal 3 hashtags per bericht.

6) Gun elkaar wat

LinkedIn is niet het platform om te roepen hoe goed je bent. Wees behulpzaam en geef tips en het belangrijkste; verwacht hier niet altijd iets voor terug. Wanneer je op deze manier te werk gaat, zul je zien dat mensen je onthouden omdat je zo behulpzaam was. Je zal hierna sneller in hun hoofd opkomen wanneer ze iets nodig hebben uit jouw branche.

7) Zorg voor goede zichtbaarheid

Wanneer je je bedrijfspagina af hebt, is het natuurlijk de bedoeling dat je hiermee zoveel mogelijk mensen bereikt. Vraag medewerkers hun profiel te koppelen aan je account en de pagina te volgen. Zorg dat je LinkedIn-account staat vermeld op je website, in je email handtekening, op je website etc.

8) Stel vragen

Je wilt natuurlijk graag interactie met je volgers, om bijvoorbeeld hun mening of ervaring te horen over een bepaalde dienst of product. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door het stellen van vragen. Dus wanneer je content deelt, stel er een vraag bij en zorg ervoor dat de reacties ook beantwoord worden!

9) Maak een showcasepagina aan

Showcasepagina’s zijn een soort mini-bedrijfspagina’s. Je kunt deze toevoegen aan je bedrijfspagina en hiermee een specifiek product of dienst laten zien. Je publiek kan ervoor kiezen om deze showcasepagina’s apart te volgen, naast of los van je bedrijfspagina. Maar let wel op: je moet de showcasepagina ook onderhouden, dus zorg ervoor dat je hier wel voldoende tijd, maar ook content voor hebt.

10) Bekijk de statistieken van je bedrijfspagina

In deze statistieken kun je de prestaties van je bedrijfspagina bekijken binnen bepaalde tijdsperioden. Zo meet je de doeltreffendheid van je posts en kom je meer te weten over bijvoorbeeld het beste tijdstip om een post te plaatsen.