Instagram Reels en 4 andere nieuwe functies van Instagram

nieuwe-functies-van-instagram--unsplash

Instagram is een app die bijna iedereen op de telefoon heeft staan. Alleen al in Nederland zijn er 5,6 miljoen gebruikers, waarvan er 3,4 miljoen dagelijks de app gebruiken. Niet voor niets dus dat Instagram continu bezig is om de app gebruiksvriendelijker, beter en innovatiever te maken. De afgelopen tijd zijn er weer een aantal nieuwe functies van Instagram bijgekomen en dat vraagt om een opfriscursus. Ken jij deze nieuwe functies van Instagram al?

#1 Instagram Reels

Op 5 augustus is Instagram reels gelanceerd en deze werd met open armen ontvangen door de Instagram-community. Je hebt ze vast al wel voorbij zien komen: de korte filmpjes van mensen die dansen of trucjes doen. Deze nieuwe functie lijkt veel op TikTok. Wanneer je deze functionaliteit gebruikt zie je een tijdframe van 15 seconden waarin je de filmpjes kunt maken. Een fijne bijkomstigheid is dat Reels via de app te vinden is en je hierbij gebruik kunt maken van de verschillende audio-fragmenten en effecten. De Instagram Reels verschijnen in je feed, maar het is met een openbaar account ook mogelijk dat ze bij de ‘ontdek-pagina’ terechtkomen. Dit is het overzicht met alle Reels die geüpload zijn. Instagram zegt hier zelf het volgende over: “Omdat de Reels bij de ontdek-pagina verschijnen, krijgt iedereen de kans om een nieuwe doelgroep op Instagram te bereiken”. Wanneer jouw Reels hier te zien zijn, ben je dus verzekerd van een groter bereik.

#2 Voorgestelde berichten

Als je actief bent op Instagram, is het vast een keer voorgekomen dat je alle nieuwe berichten al gezien hebt. Met de nieuwe functie van Instagram vind je aan het einde van de tunnel nu een gesuggereerd bericht van een account die wellicht ook past binnen jouw interesse. Dit account is gebaseerd op jouw gedrag op Instagram, welke accounts je al volgt en welke foto’s je in het verleden hebt geliket. Hierdoor vind je sneller nieuwe accounts die aansluiten op jouw interesse en verandert deze naarmate jouw gedrag dit ook doet.

#3 Het toevoegen van ondertiteling en alt-tekst

Tegenwoordig is er geen sprake meer van exclusiviteit en wordt er met iedereen rekening gehouden. Daarom heeft Instagram een app gemaakt waarbij het mogelijk is om al jouw video’s en Stories ondertiteling te geven. Hierdoor kunnen jouw slechthorende volgers nog steeds alles volgen en kunnen de filmpjes ook zonder geluid bekeken worden. Gezien het feit dat 5% van de wereldpopulatie slechthorend is, is dit een heel goed initiatief van Instagram. De app heet ‘Threads from Instagram‘ en is op dit moment alleen te gebruiken in de United States. Wel wordt er verwacht dat dit binnenkort ook mogelijk gaat zijn voor andere landen over de hele wereld.

Instagram heeft daarbij ook rekening gehouden met mensen die slechtziend zijn. Bij het posten van een bericht krijg je namelijk ook de mogelijkheid om een alt-tekst in te vullen. Hierin omschrijf je wat er op de foto te zien is. Met een speciale app wordt de alt-tekst voorgelezen en is jouw content voor iedereen toegankelijk.

#4 Ontvolgen van je volgers

Vroeger was het een trend om veel accounts te volgen in de hoop dat ze jouw Instagram-account ook gaan volgen. Tegenwoordig is dat niet meer aan de orde, maar kan het wel zijn dat je accounts volgt die niet meer bij jouw doelgroep passen. Of je wilt de accounts niet meer volgen waarmee je nauwelijks of weinig interactie hebt gehad. Met de nieuwe functie van Instagram is het nu heel makkelijk om deze accounts eruit te vissen en het enige dat je hoeft te doen is naar je gevolgde accounts te gaan. Wanneer je deze nieuwe functie hebt (dit is nog niet bij iedereen het geval), krijg je twee categorieën te zien: ‘weinig interactie’ en ‘meest gezien in feed’. De categorie ‘weinig interactie’ bevat accounts waarmee je weinig tot geen interactie of contact hebt gehad. Mooi makkelijk!

#5 Het terugvinden van een Story-notificatie

Wanneer accounts jouw account vroeger tagden in Instagram Stories, kreeg je een notificatie te zien in je inbox. Wanneer je dit met een bedrijfsaccount met veel Instagram Stories tags deed, kon het weleens mogelijk zijn om tags over het hoofd te zien. Gelukkig zijn onze gebeden gehoord en heeft Instagram het nu een stuk eenvoudiger gemaakt. Wanneer je naar jouw likes gaat, zul je bovenaan de Stories vinden waarin jij getagd bent. Nu kun je sneller navigeren tussen de Stories en gaat het reposten veel sneller.

Psst! Er gaan geruchten rond dat Instagram ook bezig is om een overzicht-pagina voor alle Stories te ontwikkelen. Hierdoor hoef je niet steeds naar links te swipen, maar krijg je verschillende rijen te zien. Wanneer dit uitgerold gaat worden, is nog niet bekend.

Wij houden Instagram altijd scherp in de gaten en zijn daardoor altijd als eerste op de hoogte van de nieuwe functies van Instagram. Heb je vragen of kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op en wij leren je de fijne kneepjes van het vak!

Tags: