Online marketing trends 2019

Online-marketing-trends-2019

Op het gebied van online marketing volgen ontwikkelingen elkaar in een snel tempo op. Wat betekent dit voor jou als bedrijf? Moet je meegaan in alle trends of zoek je alleen uit wat bij je bedrijf past? Wij nemen de trends voor 2019 met je door en leggen je uit wat het inhoudt. Zo kun je goed bedenken of de keuze een trend te volgen jouw bedrijf wel of niet laat groeien.

1) Plaats meer beeld

Afwisselende content houdt je volgers scherp. De tijd van ‘less is more’ is voorbij en mensen zien graag weer inhoudelijk interessante content. Hierbij kun je denken aan Infographics (informatieve illustraties) en video’s (omdat deze visueel aantrekkelijk zijn). Wissel dit af met long formats (diepgaande, informatieve en relevante content) in plaats van ‘snackable’ content.

2) Kies de juiste influencers

Influencers zijn niet meer weg te denken uit online marketing. Wanneer je hier gebruikt van maakt is het belangrijk dat je een influencer zoekt die past bij jouw bedrijf. Je wilt graag authenticiteit en betrouwbaarheid uitstralen en dit creëer je niet altijd wanneer je met een influencer in zee gaat die vooral alleen maar een heel groot bereik heeft. Wellicht kun je dan beter kijken naar bijvoorbeeld micro-influencers. De volgers van micro-influencers zijn vaak een niche die misschien wel perfect aansluit bij jouw doelgroep. Daarbij is het bij deze groep makkelijker om ze te vormen naar de ideeën die jij hebt met jouw bedrijf. Een ander voordeel is dat hun volgers écht aansluiten bij de interesses van de influencer en dat daarom de kans groot is dat ze dus ook geïnteresseerd zijn in jouw product.

Tip: Geef de influencer vrijheid. De influencer wil trouw blijven aan zijn volgers en kent zijn eigen publiek het beste. Op deze manier ontstaat er authentieke content voor een lange termijn en dat is wat je wilt.

3) Gebruik Instagram Stories

Wellicht dat je hier zelf al iets van merkt: je bekijkt vaker je stories dan dat je scrolt door je feed. Net als jij doen veel Instagram gebruikers dit; daarom is het van belang dat je hier met je bedrijf ook op inspeelt. Zorg in 2019 voor een goede strategie en interessante content. Één van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvol Instagram-account is consistentie, oftewel het regelmatig plaatsen van berichten. Dit in combinatie met tip 1 geeft een goed recept voor opnieuw weer meer bereik met je bedrijf.

4) Purpose marketing groeit

De consument wordt steeds kritischer. Hij of zij wil zich goed voelen bij het afnemen van jouw dienst of product. Wanneer je dus een positieve bijdrage aan de maatschappij levert zal dit een goed gevolg hebben op het aantal volgers dat je wilt bereiken. Richt je daarom met je marketingstrategie meer op de MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) thema’s. Wanneer je je volgers laat weten hierbij betrokken te zijn en meerwaarde biedt, creëer je sympathie bij je volgers.

Tips:

  • Beloof niet wat je niet waar kunt maken
  • Blijf bij je eigen identiteit
  • Verkoop geen gebakken lucht
  • Volg niet alle trends, maar kies wat bij je past
  • Ethiek en integriteit telt

 

5) De ontwikkeling van LinkedIn

Misschien heb je al een LinkedIn bedrijfspagina, zo niet dan lees je hier waarom je dit wel zou moeten hebben. In 2018 ging het aantal dagelijkse gebruikers namelijk van 400.000 naar 500.000. Een stijging van 25%! Wereldwijd was in ditzelfde jaar een toename te zien van 60% van updates in de feed en toename van het aantal pageviews. Je leest het; dit zijn allemaal aanwijzingen dat LinkedIn een kanaal is waarop je graag actief wilt zijn. Het biedt jouw bedrijf mogelijkheden!

Er zijn verschillende manieren om jouw LinkedIn bedrijfspagina tot een succes te maken. In Zo haal je het optimale uit je LinkedIn bedrijfspagina helpen we je hier graag mee verder.

We omvatten de trends van 2019 samen in de woorden ‘Content, authenticiteit en beeld’. Kies voor een trend die past bij jouw bedrijf en richt je kanalen hier zo goed mogelijk op in. Wil je hier graag meer informatie over of help je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.