Wil jij je social media inplannen? Ontdek deze 3 social media plantools

Social-media-plantools

We weten allemaal dat het regelmatig publiceren van content op social mediakanalen belangrijk is om een hechte community te creëren en daarmee meer klanten te krijgen. Maar het bedenken, uitvoeren en plaatsen van deze berichten kost veel energie en tijd. Speciale social media plantools kunnen je hiermee helpen. Deze tools zijn ontwikkeld om snel en eenvoudig content in te plannen, waardoor je er niet meer elke dag aan hoeft te denken. Sommige tools helpen je zelfs bij het bedenken van geschikte content, ideaal! Omdat er ontzettend veel tools beschikbaar zijn, zetten wij onze 3 favorieten op een rijtje. Scheelt jou weer tijd om dat zelf uit te zoeken!

Later

Social-media-plantool-Later

Later is voornamelijk voor Instagram heel erg fijn, omdat je via de ‘Preview’-functie direct kunt zien hoe je feed eruit komt te zien. Staan er bijvoorbeeld twee dezelfde soort afbeeldingen of kleuren naast elkaar en vind je dat niet mooi? Dan schuif je één van de twee berichten gewoon op. Vanuit een mediabibliotheek schuif je zo je afbeeldingen naar je kalender, zo heb je meteen overzichtelijk wanneer er wat wordt gepubliceerd. Zijn je berichten inmiddels gepost? Dan kun je via de optie ‘Analytics’ heel duidelijk zien hoe je berichten het hebben gedaan. Naast Instagram, kun je deze tool ook gebruiken voor Facebook, Pinterest en Twitter.

De gratis versie van Later biedt al veel mogelijkheden, maar wil je een stapje verder, dan kun je al een abonnement afsluiten vanaf 7.5 dollar per maand.

Loomly

Social-media-plantool-Loomly

Loomly is een heel overzichtelijke plantool waarin je eenvoudig je social media content voor meerdere kanalen én bedrijven in kunt plannen. Voor elk bedrijf kun je een aparte kalender aanmaken, en op deze kalender kun je meerdere kanalen inplannen. Via de optie ‘Master Calendar’ zie je in één oogopslag welke berichten er voor welke bedrijven op welk kanaal zijn ingepland. Erg overzichtelijk!

Ook Loomly heeft een functie waarmee je de prestaties van je berichten kunt opvolgen. Per kanaal zie je onder andere hoeveel berichten er de afgelopen periode zijn geplaatst, hoeveel likes en reacties dit heeft opgeleverd en wat je bereik is geweest.

Een leuk extraatje van Loomly is dat ze ‘Post ideas’ voor je klaarzetten. Heb je dus even geen inspiratie, maar wil je wel graag wat publiceren? Dan kun je heel gemakkelijk en snel ideeën op doen via de optie ‘Post ideas’ die standaard voor je klaarstaan zodra je een nieuw bericht aanmaakt.

Je kunt Loomly onder andere gebruiken voor Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Google+ en LinkedIn. De tool kun je 15 dagen gratis uitproberen, daarna kun je een abonnement afsluiten vanaf 25 dollar per maand.

Planoly

Social-media-plantool-Planoly

Deze plantool werkt bijna hetzelfde als Later en is zeer gebruiksvriendelijk. Ook hier sleep je vanuit een mediabibliotheek je afbeeldingen naar een kalender, waardoor het heel overzichtelijk is wanneer wat wordt gepubliceerd. De mediabibliotheek is eigenlijk meteen je ‘preview’ en laat bij reeds gepubliceerde berichten direct zien hoeveel likes en reacties hierop zijn geweest.

Wat Planoly anders maakt dan Later, is de mogelijkheid tot het opmaken van Stories, via de optie StoriesEdit in de Planoly app. Daarnaast zijn er stockfoto’s beschikbaar die je kunt gebruiken wanneer je zelf even geen goede of passende content hebt.

Planoly is gratis tot een paar uploads per maand en 1 gebruiker. Wanneer je meer wilt, kun je een abonnement afsluiten vanaf 7 dollar per maand.

Dit zijn onze 3 favoriete tools om social media content in te plannen. Wil jij hier nou ook mee aan de slag en kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!