Pinterest: ontdek de nieuwste geheimen en features

Pinterest

Pinterest heeft de afgelopen periode niet stilgezeten. Met nieuwe features verbetert het platform de manier waarop het georganiseerd is en biedt het jou meer dan ooit tevoren de mogelijkheid om inspiratie op te doen en spullen te kopen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Lees onze tips en haal meteen het beste uit de app.

Let’s go shop-pin

Dankzij de laatste updates is het (voor een grote groep gebruikers) heel eenvoudig om alle items die onder jouw favoriete pin zitten te kopen. Hoe je dat doet? Simpel.

Druk lang op een pin met een item dat je kunt kopen en tik daarna op de Shoptag in het menu dat verschijnt. Op dat moment laat Pinterest jou de beschikbaarheid en de prijs van het product zien. Om het aankoopproces te versnellen, komt ook gelijk de link naar het afrekenscherm van de winkelier in beeld. Om verder te verkennen, scroll je omlaag naar ‘Products like this’. Hier vind je gelijkwaardige producten van andere merken- en, heel handig, andere prijzen.

Wanneer je alle items van een bepaalde pin wilt kopen, kan dat met behulp van de ‘Shop the Look’ optie. Zie je witte stippen over de foto verschijnen? Dan is dat het teken dat de volledige look op jou ligt te wachten.

Stel je lens scherp

Met de Lens-optie maak je een foto van een product naar keuze -denk aan bijvoorbeeld kinderkamer accessoires, een toffe jurk of een bepaald soort lamp- en Pinterest zoekt en toont soortgelijke producten. Nooit eerder was zoeken zo gemakkelijk én leuk.

Zoek zonder te typen op Pinterest

Visual Search werkt net zoals de Lens, maar dan met foto’s. Open een pin, tik op het frame-icoontje en Pinterest zoekt en toont soortgelijke afbeeldingen. Wanneer jij de resultaten verder wilt verfijnen, veeg je door de tags die bovenaan de suggestielijst verschijnen.

Visual Search heeft nog een extra trucje dat je leven een stuk eenvoudiger maakt: je kunt afbeeldingen bijsnijden door in te zoomen op een bepaald voorwerp. Wanneer je een foto ziet van een schitterende woonkamer, maar eigenlijk alleen geïnteresseerd bent in de glimmende gouden spiegel, dan kun je gemakkelijk het frame aanpassen om de afbeelding bij te snijden. Pinterest reageert gelijk en toont jou genoeg spiegels om je hele huis mee vol te hangen.

Waarschijnlijk ben jij net als wij dolenthousiast na het ontdekken van bovenstaande trucs. Er zit dus maar één ding op: uitproberen en onderzoeken wat het voordeel is voor jouw bedrijf.