Succesvolle inhakers: wat zijn het en waarom zijn ze zo effectief?

succesvolle-inhakers

Inhaken loont: inhakers worden gemiddeld drie keer zo vaak gedeeld op social media als gewone posts. Creatieve berichten over bijzondere (feest)dagen of evenementen blijven beter hangen, omdat ze aansluiten bij de belevingswereld van jouw volgers. Welke dagen voor jouw bedrijf belangrijk zijn en hoe je inhaakdagen in jouw content strategie verwerkt? Haak niet af, we’ve got a surprise for you.

Wat is een inhaker?

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke feestdag, een bijzondere gebeurtenis, een trend of een evenement dat raakvlakken heeft met jouw organisatie. Inhakers worden steeds populairder op social media en geven het bereik en imago van jouw merk een positieve boost.

Wat is het voordeel van inhakers?

Vooruit plannen
Inhakers bieden jou de mogelijkheid om een groot gedeelte van jouw content vooruit te plannen. Zo weet je aan het begin van dit jaar al precies wanneer de koning jarig is en wanneer heel Nederland de vrijheid viert. Door deze content alvast in te plannen, voorkom je dat het er op een druk moment bij inschiet. Daarnaast geeft het jou gedurende het jaar de ruimte om de ingeplande content aan te vullen met onvoorziene gebeurtenissen en spontane activiteiten en ideeën.

Consistentie
Door vooruit te plannen, zorg je voor consistentie. Consistentie draagt bij aan de merkbeleving en merkbinding van jouw bestaande en potentiële klanten. En heb je even geen inspiratie, dan kun je profiteren van het werk dat je op een eerder moment gedaan hebt.

Waar moet een goede inhaker aan voldoen?

Een goede inhaker voegt waarde toe aan jouw boodschap. Door in te haken op dingen die voor jouw volgers interessant zijn en door jouw bericht op het juiste moment te delen, wordt jouw marketing relevanter. De verbinding met actuele zaken zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen. Daarnaast geven inhakers jou de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier unieke content te creëren die een grote groep mensen aanspreekt. Door bewust te kiezen welke inhakers je gebruikt, laat je zien waar jouw merk voor staat en wat je belangrijk vindt.

De belangrijkste elementen op een rij:

  • Formuleer een heldere boodschap
  • Kies voor inhakers die relevant zijn voor jouw organisatie
  • Bepaal een geschikt format: video, foto of visual
  • Zorg voor een goed design en een pakkende tekst
  • Speel in op emoties
  • Kies het juiste platform voor het grootste bereik
  • Time zorgvuldig

Inhaken lastig?

Inhaken lastig? Nee hoor. De meest succesvolle inhakers zijn juist lekker simpel en bevatten geen overbodige informatie. Het gaat erom dat jij een link maakt met jouw bedrijf en jezelf scherp, grappig en bovenal herkenbaar neerzet. Juist daarom is het belangrijk om te kiezen voor inhakers die iets met jouw merk te maken hebben en die inspelen op zaken die jouw doelgroep interessant vindt.

De Marketing Rumors inhaakkalender 2020

Geen enkel belangrijk moment missen in 2020? De Marketing Rumors inhaakkalender voor 2020 is gereed, klaar om te downloaden. Een goed startpunt voor bedrijven die meer willen weten over wat momenteel trending is en hoe ze hun content kunnen plannen op een manier die leuk en interessant is voor hun doelgroep. Wil jij een content strategie die naadloos aansluit bij jouw wensen en doelgroep? Kom dan eens langs voor een kop koffie. Liever de kalender op papier hebben? Vraag dan de inhaalkalender 2020 aan op A3 formaat. Wij sturen hem je gratis toe.

Wil jij jouw content strategie verder uitdiepen? Neuromarketing biedt uitkomst. Een vakgebied dat inzichten uit de neurowetenschap en medische technieken toepast op het terrein van marketing en communicatie.