Met deze tips krijg je een aantrekkelijke Instagram feed

instagram-feed

Hoe je Instagram feed eruit komt te zien is iets waar je als bedrijf goed over na moet denken. Een overzichtelijke en professionele feed zorgt er namelijk sneller voor dat mensen jouw account gaan volgen en jouw product of dienst uiteindelijk gaan kopen. Het kan dus zeker geen kwaad om hier wat meer tijd en energie in te steken. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij leggen je stapsgewijs uit hoe je zelf een goede feed ontwikkelt.

Instagram feed

Instagram watte? Voor de leken onder ons is het wellicht handig om even uit te leggen wat er wordt bedoeld met een Instagram feed. Simpel gezegd is een Instagram feed het overzicht van alle afbeeldingen van een account die je ziet op de pagina van het betreffende profiel. Als er veel verschillende afbeeldingen op de pagina staan die niet consistent zijn door kleurgebruik of scherpte, kan dit er chaotisch en onprofessioneel uitzien. Doordat dit het eerste is wat een potentiële volger van je profiel ziet, is het dus belangrijk dat het er goed uitziet.

Een Instagram-afbeelding is tegenwoordig, in de meeste vallen, niet meer bewerkt met veel filters zoals vroeger. Maar voor een mooie feed is het wel van belang dat de verschillende afbeeldingen iets met elkaar gemeen hebben. Om dit voor elkaar te krijgen, is wat vooronderzoek nodig. Op Instagram zijn talloze voorbeelden van personen en bedrijven te vinden die hier al druk mee bezig zijn geweest. Voor iedereen die er geen kaas van heeft gegeten, hebben wij wat handige tips voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden. En vergeet niet: een foto moet losstaand ook aantrekkelijk zijn, en dus niet alleen als opvulling dienen voor je feed.

1.    Het kleurenpalet

Als je voor een zakelijk account de feed wil opfleuren, is het gebruik van bedrijfskleuren natuurlijk de makkelijkste optie. Wanneer je dit niet wilt, zijn er nog genoeg opties om jouw feed aantrekkelijk te maken. Later.com heeft 10 voorbeelden op een rij gezet waar je mee kunt werken. Van het gebruik van een enkele kleur tot een feest aan kleuren: je kunt dit volledig zelf inrichten. Vergeet hierbij niet wat het doel is van je Instagram-account en wat past bij jou als persoon of bedrijf.

Een moodboard kan helpen om de juiste kleur en feeling voor je Instagram feed te krijgen. Werk daarbij ook met sfeerwoorden, patronen en textuur. Dit maakt de volgende stap, het maken van de juiste content, een stuk eenvoudiger. Door gebruik te maken van apps zoals Umum kun je vooraf zien hoe je feed eruit komt te zien wanneer je voor bepaalde content kiest. Vergeet ook je highlights niet mee te nemen in je kleurenpalet. Het is heel eenvoudig om de omslagafbeelding van je highlights te veranderen en dit zorgt meteen voor een consistente indruk wanneer je feed nog niet volledig is.

2.    De juiste content

Een mooie feed komt alleen tot stand wanneer je consistent gebruik maakt van kleuren en sferen in je content. Het kan dus voorkomen dat je nog niet over de afbeeldingen beschikt en ze daarom nog moet gaan maken. Probeer bij het bedenken van een goede feed dus te visualiseren wat je in je moodboard hebt gemaakt en koppel dit vervolgens aan je bedrijf en de producten of diensten die je aanbiedt.

Daarbij kan het zeker geen kwaad om eens te kijken wat jouw klanten posten. Doe hier dus eens onderzoek naar en verzamel alle afbeeldingen die je hebt gevonden. Deze vorm van content wordt ook wel user-generated content (UGC) genoemd en helpt jouw bedrijf meer vorm te geven in je feed. Fijne bijkomstigheid: 50% van de gebruikers op Instagram beoordeelt een bedrijf als betrouwbaar wanneer gebruik gemaakt wordt van UGC.

3.    Consistentie is key

Bij het maken van de juiste feed dienen de juiste kleuren terug te komen in de afbeelding. Het gebruik van hetzelfde filter is daarom zeker aan te raden. In veel editing apps is het mogelijk om je eigen filter te creëren en op te slaan zodat je altijd dezelfde kleuren laat zien. Hierdoor ben je met een klik op de knop klaar en krijg je elke keer weer een consistente foto die aansluit op je feed.

Als je met producten werkt, is het eenvoudiger om een kleur te kiezen die altijd aanwezig is. Bij verschillende producten kun je ook met een achtergrond werken waardoor je deze kleur altijd op de foto hebt. Consistentie is daarbij belangrijk, maar afwisseling is net zo bepalend voor de feed. Probeer hier dus een balans in te vinden.

Psst! Wil je wel een aantrekkelijke en krachtige feed zonder druk bezig te zijn met het maken en bewerken van de afbeeldingen? Wij hebben een paar mooie grids ontworpen waarmee je elke feed consistent en aantrekkelijk maakt.

instagram-feed-foto-grid

Instagram grid van Paruvida Delft

4.    Schuiven maar

Een Instagram feed ontstaat vanzelf wanneer je content post, maar het kan helpen om van tevoren alvast een overzicht te zien waarin alle nog te posten berichten bij elkaar staan. Hierboven noemde we het al even, maar dit kun je heel eenvoudig zien met een app als UNUM of Later. Hiermee heb je de mogelijkheid om te schuiven en kun je zelf jouw feed samenstellen. Voor een overzichtelijke feed is het raadzaam om drukke afbeeldingen af te wisselen met rustige afbeeldingen. Dit creëert diepte en bij het gebruik van dezelfde kleuren oogt de feed professioneler.

Een voordeel van het bij elkaar zien van je Instagramberichten is dat je een goed overzicht krijgt in wat voor afbeeldingen je nog nodig hebt en waar je al voldoende van hebt. Dit gaat je helpen bij het maken van nieuwe content en het verzinnen van nieuwe mogelijkheden.

Wil jij jouw Instagram feed updaten, maar kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag verder met een van onze grids of tips waarmee je het zelf voor elkaar krijgt.

Tags: