5 voordelen van adverteren op Instagram

Instagram-advertenties

Online advertenties op social media zet je tegenwoordig gemakkelijk en snel in om je marketingdoelstellingen te behalen. Naast dat het erg gebruiksvriendelijk is, waardoor jij het in een middagje zelf opzet, is er nog een goede reden waarom adverteren op social mediakanalen interessant kan zijn, namelijk de relatief lage tarieven. Al met een klein budget bereik je eenvoudig een grote groep. Wij lichten de voordelen van adverteren op Instagram voor je uit.

Voordat wij losgaan met een magisch lijstje, eerst nog even wat getallen die je verbaasd doen staan. Wist je dat wetenschappelijk is bewezen dat visuele content (zoals foto en video) sneller worden verwerkt dan tekst? Bij beelden is dit wel 60.000 keer zo snel dan bij tekst! Oké, nu door naar het lijstje.

1. Iedereen kan adverteren op Instagram

Met het brede aanbod aan mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid waar het platform om bekend staat, kan iedereen adverteren op Instagram. Zo hoef je met de optie ‘promoted posts’  geen aparte campagne in te richten rondom een advertentie, maar kun je een bestaande post die je al hebt gepubliceerd promoten om via deze weg meer mensen te bereiken.

De advertentietool van Instagram is ontzettend gebruiksvriendelijk, waardoor jij eenvoudig zelf een advertentie opzet, ongeacht je doel. Kies je bijvoorbeeld voor bereik, of zet je liever in op meer webshop verkopen? Het kan allemaal.

2. Breed aanbod aan targetting opties

Omdat Instagram onder de Facebookgroep valt, maken zij gebruik van hetzelfde advertentieplatform. Dit zorgt ervoor dat er ontzettend veel data beschikbaar is van zowel Facebook- als Instagramgebruikers. Hierdoor heb je dus heel veel keuze uit targetting opties, zoals gedrag, demografische factoren, interesses, geografische factoren, etc.

Ook kun je ervoor kiezen om de geavanceerde opties toe te passen zoals remarketing. Met remarketing target je op een groep websitebezoekers die bijvoorbeeld wel je site hebben bezocht, maar niets hebben gekocht, of bezoekers die interesse hebben getoond in een specifieke categorie op je website. Ook de optie look a likes is erg interessant, waarbij Instagram een nieuwe doelgroep vormt op basis van het gedrag van een eerdere groep waar je op getarget hebt. Instagram gaat dan binnen het platform op zoek naar andere Instagramgebruikers die hiermee overeenkomen.

3. Hoge betrokkenheid

Ondanks dat statistieken laten zien dat het social mediagebruik afneemt, heeft Instagram nog steeds de hoogste betrokkenheid onder haar gebruikers vergeleken met andere social mediakanalen zoals Facebook en Twitter.

Het voordeel van adverteren via Instagram in vergelijking met bijvoorbeeld Google Ads, is dat je voor een relatief laag tarief veel mensen bereikt. Er zijn ontzettend veel mensen die beschikken over een Facebook- en/of Instagramaccount aan wie jouw advertentie getoond kan worden, mits zij overeenkomen met de doelgroep waar jij je op target. Uiteraard is de kans hierdoor wel groter dat je mensen bereikt die nog nooit van je merk of bedrijf hebben gehoord, of die op dat moment nog geen interesse hebben. Kies je voor Google Ads, dan zijn gebruikers vaak veel specifieker opzoek en hebben zij al een bepaalde koopintentie.

voordelen-instagram-adverteren

4. Organische weergave

Je kunt advertenties binnen Instagram zo inrichten, dat het lijkt alsof het een gewone post is. Dit zorgt voor een prettige gebruikerservaring, omdat een advertentie niet direct afbreuk doet aan de weergave van hun tijdlijn. Daarnaast heb je hierdoor ook minder kans dat een gebruiker blind wordt voor je banner of deze negeert, omdat je advertentie dus mooi samenvloeit met de andere content en zo toch de aandacht trekt.

Naast het promoten van je bestaande post, kun je binnen Instagram ook kiezen voor het opzetten van een nieuwe advertentie. Hierbij kies je voor het tonen van een afbeelding, een video of juist een carrousel (meerdere foto’s in één advertentie). Je kunt naast de tijdlijn van Instagram ook kiezen voor een advertentie die getoond wordt in de Story, of toch juist binnen de mogelijkheden van Facebook.

5. Instagram shopping

Shoppen vanuit platformen zoals Pinterest en Instagram voelen als natuurlijk voor de gebruikers van deze platformen. Door de komst van Instagram shopping, is een gebruiker bekend met het aantikken van de foto voor meer informatie, om vervolgens doorgestuurd te worden naar de desbetreffende landingspagina. Hierdoor voelt het voor een gebruiker ook natuurlijk om op deze manier jouw advertentie te behandelen en vervolgens, door erop te klikken, op je website te eindigen.

Meer lezen over social media of adverteren? Ontdek ons online marketing blog, waarop we wekelijks nieuwe updates delen. Heb je vragen of overweeg je online adverteren toch uit handen te geven? Neem dan gerust contact met ons op.