ZOEKMACHINE MARKETING

SEO-bureau

Tegenwoordig is Google het begin van bijna iedere zoektocht en is de wereld slechts een paar klikken van je verwijderd. Juist daarom is het zo belangrijk om zichtbaar te zijn op plekken waar je potentiële klanten zich bevinden: in de zoekresultaten van Google. Maar hoe kom je nu bovenaan die lange lijst met concullega’s te staan? Zoekmachine optimalisatie, oftewel Search Engine Optimization (SEO), is jouw antwoord. Marketing Rumors, SEO-bureau sinds het eerste uur, wijst jou de weg in de wirwar van het SEO-landschap en onderwerpt jouw website aan een grondig onderzoek. Wij kijken onder andere naar de volgende punten: de structuur en techniek van jouw website, relevante zoekwoorden en niet te vergeten de concurrentie. De uitkomsten verwerken wij voor jou in een on- en off-page SEO-strategie. Zo krijg jij een compleet beeld van alles dat nodig is om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines.

online-marketing-bureau-zwolle
Ontdek meer

DE KRACHT VAN ZOEKMACHINE MARKETING

Zoekmachine marketing is één van de meest duurzame en efficiënte vormen van onlinemarketing. Het klinkt misschien als abracadabra, maar simpel gezegd zorgt de inzet van zoekmachine marketing ervoor dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines. Zoekmachinemarketing bestaat uit Search Engine Optimalisation (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). SEO is onbetaalde zoekmachinemarketing en SEA is betaalde zoekmachinemarketing. Wil je snel resultaat boeken, omdat je website op dit moment slecht vindbaar is of omdat je komende maand een groot evenement organiseert? Dan behaal je met de mogelijkheden van betaald adverteren wellicht je doel. Wil jij je liever richten op de lange termijn en over een jaar nog steeds zichtbaar zijn voor je potentiele klanten? Dan is het inschakelen van een SEO-bureau een goede zet. Hoe hoger je positie in de zoekmachine ranking, hoe meer bezoekers naar jouw website komen. Eén hoge positie levert al snel tientallen tot honderden bezoekers per dag op. En dat is niet alles. Het doel van SEO is namelijk niet één hoge positie, maar meerdere topposities. Tientallen goed rankende pagina’s die samen tienduizenden bezoekers per maand opleveren. Willen we dat niet allemaal?

online-marketing-bureau-zwolle

SEO, WAT IS DAT NOU EIGENLIJK?

Search Engine Optimization is onderdeel van zoekmachine marketing en is het geheel aan activiteiten die bedoeld zijn om een webpagina zo hoog mogelijk te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Zo bereik je zonder extra kosten, meer potentiele klanten. Eén van de belangrijkste activiteiten is het vaststellen van relevante trefwoorden en trefwoordcombinaties, ook wel keywords of keyphrases genoemd.

online-marketing-bureau-zwolle

HOE WERKT ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE?

Tijd om wat meer de diepte in te gaan. Zoekmachine optimalisatie wordt door SEO-bureaus ingezet om websites hoger te ranken binnen de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google. Samen met jou denkt een SEO-bureau vroegtijdig na over de content die je creëert. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen antwoord geeft op een zoekvraag van een (potentiële) websitebezoeker, maar dat je op meerdere manieren van toegevoegde waarde bent. Een autoriteit in je vakgebied met relevante en actuele informatie.

Door regelmatig nieuwe content toe te voegen, maar ook door je expertise te tonen over een specifiek onderwerp en veel gestelde vragen te beantwoorden, voorkom je dat je content verouderd. Met behulp van zoekmachine optimalisatie, ga je op zoek naar de beste zoekwoorden. Het is belangrijk dat deze zoekwoorden passen bij de content die jij wilt creëren. Op deze manier bereik je zoveel mogelijk mensen. Het is namelijk zonde wanneer je veel tijd en energie steekt in content creatie, maar vervolgens niemand bereikt.

online-marketing-bureau-zwolle

WIJ ZIJN JOUW SEO-SPECIALIST

Onze doorgewinterde SEO-specialisten kennen alle ins en outs van de zoekmachines. Met onze expertise op het gebied van techniek, content en autoriteit ondersteunen wij jou op weg naar een nummer 1 positie in Google. Door een SEO-bureau in te schakelen, verhoog jij jouw vindbaarheid in de zoekmachines en zorg je voor een constante toevoer van relevant zoekverkeer. Dit betekent dat jouw bezoekers ook daadwerkelijk consumenten zijn die op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Onze SEO-specialisten voeren maandelijks een aantal belangrijke werkzaamheden voor jou uit, waaronder:

o Monitoring en bijsturing van de maandelijkse vindbaarheid;
o technische optimalisatie van de website/webpagina’s;
o content creatie en/of ondersteuning;
o optimalisatie van de sitestructuur, interne linking en metadata;
o linkbuilding: monitoren en verkrijgen van externe links.

online-marketingbureau-zwolle

SEO UITBESTEDEN

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de onlinezichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en ben je van plan om met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan? Goed idee! De grote vraag is alleen: ga je SEO zelf doen of ga je dit uitbesteden? Wij leggen je graag uit waarom een SEO-bureau jou een hoop tijd en gemiste kansen kan besparen.

Samen met jou ontwikkelen wij een strategie om gericht te werken aan content creatie. Hierdoor verbeter jij de vindbaarheid van jouw website en verspil je geen tijd en energie aan webteksten die hier niet aan bijdragen. Wanneer jij jouw SEO uit handen geeft, zorgt een SEO-bureau ervoor dat jouw webpagina’s technisch goed zijn opgebouwd, geen fouten bevatten en goed te gebruiken zijn op een tablet en/of een smartphone. Deze en nog veel meer aspecten noemen we on-page SEO. Wanneer de basis eenmaal is gelegd, is het een kwestie van onderhouden. Ook dit doen wij voor jou.

Daarnaast focussen wij ons op off-page SEO: alles wat buiten jouw website om gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan vermeldingen van jouw website op een andere site door middel van een verwijzende link, of het plaatsen van gastblogs en interviews, testimonials en reviews en social media vermeldingen. Zo bereik je organisch, dus zonder extra kosten, meer potentiële klanten. Wil je weten hoe onze SEO-specialisten jou verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via info@marketingrumors.com en laat je vrijblijvend informeren.

online-marketingbureau-zwolle

SEO-SCAN

Wij begrijpen heel goed dat je na al deze informatie over SEO erg nieuwsgierig bent naar de status van je eigen website. Met onze gratis SEO-scan reviewen wij jouw website om te kijken waar je op dit moment staat. De uitkomst van de scan is voor ons het beginpunt voor een hernieuwde SEO-strategie. Zo ben je niet alleen nu goed vindbaar, maar blijf je ook in de toekomst bovenaan staan. Ontdek de mogelijkheden!

online-marketingbureau-zwolle

WIL JIJ OOK JOUW ONLINE ZICHTBAARHEID VERGROTEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

ContactContact